Periode van de RUI of VERHAREN van je hond

de rui
4 feb, 2016

De RUI

Overal haar,….verharen of de rui, ruiperiode,….De meeste honden verliezen altijd wel een beetje haar, maar soms gooien honden hun vacht er letterlijk af 😀  Vooral bij honden met veel onderwol is de rui seizoensgebonden of hormonaal….

Enkele voorbeelden: Berner Senben, Collies, Australian Sheperds, Shelties, Shiba, Akita, Leonberger, New Foundlander, Herdershonden, Keeshonden, Pomeriaantjes, …..

Maar zelfs bij Kortharige rassen (Labrador, Vizsla, Dalmatiër,…) kan de Was en Blaas methode helpen.

Dode vacht slorpt het water en zeep op,…na een inweekperiode van ongeveer 20 minuten, worden deze dode haren heel zwaar,…we gaan de hond uitspelen, na wassen met een conditioner en daarna uitblazen met de waterblazer,….

Check mijn 3 Stappen Was Plan: Wassen bij FurFection

Door de kracht van de blazer gebeurt eigenlijk bijna hetzelfde als wanneer de hond zich schud, enkel gerichter,… we blazen de dode haren eruit.

Enkel als de hond droog is wordt er gecontroleerd met de kam/borstel voor de laatste losse haren, zo is de hond sneller geholpen,… en u als baasje heeft er ook plezier van, de verhaarperiode wordt ingekort.

Soms dient men na een week te herhalen voor een betere hulp tijdens deze periode. Dit melden we wanneer niet alle wol los zat.

FB_IMG_1454580986743

Nog rui of was en blaas honden in mijn Salonnetje :

Husky

Mastin Espagnol

 

Laat een reactie achter

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit:
UA-93060797-1