Daarom duurt een wasbeurt zo lang…?

Welke Shampoo gebruikt FurFection?  K9 Shampoo! 

We maken de hond nat…..en dan….:

De eerste wasbeurt of de voorwas 😀Op een milde manier reinigt deze shampoo de huid en vacht intens en doordat tijdens het wassen met Strip Off de haarschubben ver geopend worden, verdwijnen alle vuil en olieresten in en op het haar. Schoner kan echt niet! Met name tijdens het trimmen van dikke vachten met veel onderwol (Berner Sennen, Newfoundlander, sommige Golden Retriever…) is deze shampoo super.

Het geopende haar neemt veel vocht op waardoor de vacht zwaar wordt en loslaat uit de poriën die inmiddels ook zo schoon zijn dat ze geen grip meer bieden voor de onderwol. Het resultaat is dat je tijdens het blazen van de vacht praktisch alle wol wegblaast en minder borstelwerk hebt na het drogen. Minder belastend werk voor uw huisdier. Dit is de WAS EN BLAAS METHODE LINK WAS EN BLAAS METHODE waar ik vaak over spreek en vaak hanteer.

Deze Voorwas/Strip off geldt ook voor klitvorming in andere vachtsoorten, intens schoon haar, laat zich makkelijker behandelen.

Goed uitspoelen!

De 2de wasbeurt of de hoofdwas. Een natuurlijke, milde shampoo. Hij heeft een lage PH waarde van 5,5 en is daardoor zacht voor de huid. Heeft door de hoge concentratie zuivere Aloë Vera, een kalmerend effect op de huid. Voorkomt en verzacht huidirritaties. De unieke combinatie van 100% pure aloë vera, Vitamine B5 en TarweProteine zorgen bij elke vachtsoort voor de meest optimale voeding en herstel van de vochtbalans van de huid en het haar. Werkt ontwarrend. Aloë Vera Shampoo is geschikt voor alle soorten huisdieren en vachttypes. Veilig voor pups en kittens, en zowel voor dagelijks gebruik als voor vachten in showconditie.

Bij echt een heel slechte vachtconditie kan ik nog de extra voedende shampoo hanteren. De K9 Keratin+ Shampoo: dit is een milde shampoo met een ultra-herstel mix van Keratine met D-Panthenol, die de vacht ongelooflijk gezond maakt en een prachtige glans geeft. Verhoogt de sterkte en elasticiteit van het haar en herstelt de haarschacht.

Goed uitspoelen!

De 3de wasbeurt of wasverzachter 😀😉 Extra voedend, geeft de vacht een prachtige glans, maakt het ontklitten gemakkelijk en heeft een antistatisch effect. De vacht wordt makkelijker om mee te werken en sluit de haarschubben. Ook hier kunnen we bij heel dode vachten de Keratin+ Conditioner gaan gebruiken. Dit is een super vochtinbrengende en herstellende conditioner met een mix van keratine en D-Panthenol, die de vacht ongelooflijk gezond maakt met een prachtige glans. Herstelt de haarschachten, versterkt de kracht, doorkambaarheid en elasticiteit van het haar.

Weer Goed uitspoelen!

En dan Drogen…..

Daarom duurt het wassen en drogen zo lang.

Sommige vachten worden moeilijk nat, (Waterhonden, retrievers,…) En ook deze vachten vragen een lange droogtijd.

Maar om kwaliteit te leveren is mijn 3 Stappen Was Plan heilig.

Buiten bovenstaande producten maken we ook nog gebruik om sommige vachten Witter of Zwarter te maken.

Voor plukvachten gebruiken we: Crisp Texture Shampoo Speciaal ontwikkelt voor ruwharige vachtsoorten. Geeft ruw haar het optimale ‘crispy’ gevoel en toch een schone vacht. Accentueert alle natuurlijke kleuren en zorgt voor volume. Met Aloë Vera om de huid te kalmeren en te hydrateren, en dus veilig te gebruiken na het plukken!

k9 shampoo

K9 Producten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.