De chihuahua

In de eerste plaats een kleine hond, zelfs het kleinste hondenras ter wereld. Ondanks hun lichte gewicht (0,5 tot 3 kg) zijn ze stevig van bouw. Ze zijn slim, nieuwsgierig en trouw aan de baas. Misschien wel juist omdat hij zo klein is, laat de Chihuahua in heel zijn doen en laten duidelijk weten dat hij er is.

Hij is een gezelschapsdier bij uitstek, laat zich graag aanhalen en vertroetelen, maar kan aan de andere kant ook uitstekend zijn mannetje of vrouwtje staan. Hij is beslist niet bang uitgevallen en kan zich bij soortgenoten zelfs provocerend gedragen, wat bij confrontatie met grote honden tot gevaarlijke situaties kan leiden.

Hij is ook bijzonder waaks, slaat vaak bij het minst of geringste aan.

Historie van deze kleine hond
De Chihuahua is afkomstig uit Mexico. Honden en dan vooral kleine honden waren erg belangrijk voor de voor de Tolteken- en Azteken indianen. De indianen gebruikten honden bij geboorte-, huwelijks- en begrafenisplechtigheden.

De honden kregen een zorgvuldige opvoeding. De teven werden

aangehouden; de reuen dienden als offers aan de goden of om op feesten gegeten te worden.

Langhaar of korthaar?

De Chihuahua bestaat er in 2 variëteiten: een korthaar of een langhaar. Qua karakter is er weinig verschil, enkel in onderhoud merk je dat de glahaar meer ruimte en de langhaar iets vaker naar het trimsalon gaat.

Voor meer info:

FCI Groep 9 bij de gezelschapshonden

link naar de nederlandse club

link naar de Belgische club

Wat doen we met deze hond in het trimsalon?

Wassen, drogen en verwijderen van overtollige haren. Nagels knippen. Oren nakijken.

Wassen

Chihuahua
Pepper als model

Drogen

Voeten, nagels knippen en in model zetten

Been in model en proper voetje bij Pepper
Nog wat werk aan de winkel 😀

Pepper als nieuw

 

Links naar Chihuahuas getrimd door FurFection.

https://www.furfection.be/portfolio-view/chihuahua-sam/

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.