De Golden Retriever

de golden retriever

Vele mensen zijn als het ware verliefd op de Golden Retriever. Waarom? De Golden is een intelligente hond die zich gemakkelijk aanpast aan allerlei situaties. Hij is op zijn plaats bij de jager en in het gezin. Hij functioneert uitstekend als blindengeleidehond. Hij houdt van spelen, zeker als het apporteer- of verstop spelletjes zijn. Hij is niet vechtlustig, opvliegend of overdreven temperamentvol. Hij leert snel en graag, zwemt heel goed en trekt zich daarbij niks van de weersomstandigheden of het smerige water aan. Hij apporteert opgewekt en is bovendien zacht in de mond.

Een goede golden retriever (check de Golden Retriever club) is handzaam, betrouwbaar, intelligent, niet schrikachtig en hij blaft niet veel. Hij heeft wel vrij veel beweging nodig en bloeit op bij de een of andere vorm van training. Het is verstandig om, voordat er tot aanschaf wordt over gegaan, te bepalen wat er van de hond verwacht wordt.

Moet hij uitblinken op de show, op de proeven en tests voor jachthonden, bij het gehoorzaamheidswerk of in de sport…

de golden retriever

De eerste Golden retrievers werden geboren op het landgoed van Lord Tweedmouth in Schotland (Guisachan) in het jaren 1864. In 1913 werd de eerste standaard voor het ras opgesteld en gaf de Kennel Club in Engeland het ras een eigen status. In 1920 kregen we de eerste “dual champion”, een kampioen op schoonheid en in het veld. De combinatie van werk en show is mogelijk, het heet de “dual-purpose” hond, maar sommige mensen voelen zich meer aangetrokken tot het ene element dan door het andere. De serieuze fokker wil dat zijn honden op de juiste plaats terecht komen, het blijft altijd een beetje “zijn”pup, al was het maar door de kennelnaam die zo een goede reclame vormt voor zijn fokprestaties!

de golden retriever

De Golden Retriever zit bij het FCI in Groep 8

Zo heb je wat voorgeschiedenis en uitleg over het ras, maar hier bij FurFection gaat het natuurlijk vooral over de verzorging.

De verzorging van je Golden Retriever

We beginnen met de Golden direct in bad te doen en te wassen zoals ik elke hond was bij FurFection. Een Golden heeft een dubbele vacht met onderwol. Wanneer het ruien bij Golden Retrievers piekt (in de herfst en lente) komen ze meestal naar het trimsalon. Daarom doen we ook de Was-en Blaas methode bij de Golden.

de golden retriever
Golden Nina als model in bad
Golden Retriever Tessa, nog met lange voeten, oren en hals
Nina haar halslijn, oren en poten

Bij de Golden Retriever dienen de oren, poten en de halslijn in model gezet te worden.

1 Proper Voetje
Aandacht voor de knopen die kunnen ontstaan tussen de tenen.
Tessa ook mooi getrimd check voeten,oren en hals.
Tessa ook mooi getrimd check voeten,oren en hals.

Knappe Dame Nina

Nog knappe Golden Retrievers getrimd @Furfection

Bij sommige Golden Retrievers is de halslijn niet ingekort op vraag van de baasjes.

Een bekende Essense Golden Retriever Sammy

2 reacties

 1. Beste, onze golden retriever Gigi heeft een trimbeurt nodig. Wanneer zou dit voor u passen? Mag ik erbij blijven? Hoeveel dien ik hiervoor ongeveer te rekenen?

  Groetjes
  Annick Rouma

 2. Beste Annick,

  Tot op heden zijn wij gesloten vanwege de Corona Lock-Down.
  Vanaf het moment we groen licht krijgen van de regering kunt u mee op de wachtlijst.

  Erbij blijven zal pas gaan wanneer de Social distancing regel wordt opgeheven….

  Een Golden Retriever begint bij 75 eur, met weinig vacht.
  Is uw Golden een teef of reu?
  Is hij of zij al eerder bij een trimsalon geweest?

  mvg

  Kathleen Van der Vloedt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.