Naar aanleiding van het bezoek van Engelse Bulldog “Brutus” wou ik aandacht geven aan de huidproblemen die vaak voorkomen bij dit ras.

Huidproblemen

Veelvoorkomende huidproblemen bij de Engelse Bulldog zijn: ontstekingen aan de tussenteenhuid (pododermatitis), allergieën en ontstekingen in de huidplooien (huidplooidermatitis). Om huidplooidermatitis te voorkomen is het belangrijk de huidplooien goed schoon en droog te houden. Bij een allergie treedt jeuk en ontsteking van de huid op, vaak als gevolg van een overgevoeligheidsreactie op voeding of op stoffen uit de omgeving, zoals huisstofmijten of graspollen. Tevens heeft het ras een verhoogd risico op oorontstekingen.

Bij FurFection proberen we advies en raad mee te geven….en ook de hond goed te verzorgen/ verwennen in alle omstandigheden.

Huidplooien verzorgen

We hebben hem verwend door hem goed te wassen en de huidplooien goed te reinigen met de zachte shampoo van K9 met Aloë Vera. De plooien kan je dagelijks goed reinigen met Douxo pads. Thuis dien je de verzorging goed verder te zetten door de plooien gereinigd en goed droog te houden. Van Douxo bestaat er ook een milde shampoo, deze kan je aankopen bij vb: https://www.medpets.nl/

Op het einde werden zijn tenen / voeten verzorgd met een voetbad. We gebruiken bruisballen van Dermagroom. Deze kan je ook aankopen bij mij in het salon.

Voetbad met bruisballen

VOETBRUISBALLETJES

De balletjes creëren een zuiverend voetenbadje voor de behandeling van abcessen, afgebroken/ingescheurde nagels en beschadigde huid door vreemde voorwerpen of weersomstandigheden. Ontrekt vuil aan de beschadigde huid en verhelpt huidirritatie of -uitslag

Tussenteeninfectie

De SPOT SPRAY

Een reinigende spray voor aangedane, geïrriteerde of ontstoken huid. De spray biedt ondersteuning bij o.a. hotspots en tussenteeninfecties. Het reinigt en spoelt de aangedane huid en ondersteunt daarmee het herstellend vermogen van de huid. Deze kan je ook aankopen bij mij in het salon of bij Dermagroom.

Spot spray

De droge Neus

De Droge Neus

Een neus van een Engelse Bulldog vraagt om extra aandacht.

Soms slaat de verhoorning van de neusspiegel op hol: dit heet hyperkeratose. Er ontstaat dan een dikke onregelmatige rand van hoorn op de neus die droger is dan normaal. Er kunnen scheurtjes en kloven in ontstaan. Als er een bloedvaatje in zo’n scheurtje betrokken raakt, kan er een bloeding ontstaan die soms moeilijk te stoppen is.

De neus kan je hydrateren met gewone vaseline.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.