Een Verhaaltje….geschreven door het baasje van Airedale Terriër Beau 🐾

Eens wat anders …..doorgestuurd gekregen door de baasjes van Beau. Leuke afwisseling …..

Beau’s nieuw verhaaltje zoals gepubliceerd in het Nederlandse maandblad van de Stichting Airedaleterriër Vriendengroep Onze Airedale, ‘Onze Airedale’ van mei 2020.

Geschreven door Marc Weyts, het baasje van Beau….

EEN VERSCHRIKKELIJKE ONBEKENDE VIJAND !
(een nieuw waargebeurd verhaal van Beau uit België)
door Marc Weyts

Hallo lieve Airedale’tjes,

Ondertussen ben ik erachter gekomen wat er hier echt aan de hand is.
De mensen hier voeren als het ware oorlog tegen een onbekende vijand. Die vijand moet een heel hardnekkig, kwaadaardig en agressief minuscuul beestje zijn, wat ‘virus’ noemt.

Het heeft ook een heel moeilijke naam, zelfs twee namen. Men heeft het hier over het ‘Coronavirus’ en over ‘Covid 19’.
Ik heb echt mijn best gedaan om deze twee namen voor jullie te onthouden, wat niet makkelijk voor mij was, maar het is mij toch aardig gelukt.


Lieve Airedale’tjes, wat ziet de wereld er toch volledig anders uit. Waarom beheerst dat beestje toch volledig ons leven ?

Gelukkig zijn mijn baasjes tot hiertoe allebei ervan gespaard gebleven en hopelijk blijft dit ook zo.

Ik moet mij nu al zo aanpassen aan hun nieuwe levensstijl. Ik mag er niet aan denken wat er met mij zou gebeuren, mochten mijn baasjes allebei ziek worden. Dan zou ik wel elders moeten ondergebracht worden. Neen … daar probeer ik alvast niet aan te denken.
Zoals jullie ook reeds lazen in mijn vorig verhaaltje is ons leventje hier inderdaad dus grondig veranderd.

Zo blijf ik hier maar zitten op dat appartement en is het terras hier mijn enigste plekje buiten. Wat mis ik toch onze tuin op ons vakantieplekje in Nederland !
Weten jullie dat daar nu ook alles gesloten is ? Normaal is het daar altijd vakantie, maar nu geen restaurant noch zwembad dat open is, geen animatie, niks gewoon ! Heel triest !
Eén lichtpuntje zou wel zijn dat Zeeland het toerisme terug gaat toelaten en dat iedereen zo terug naar zijn tweede verblijf mag. Voor ons ziet dat er wel iets anders uit. Al ben ik een Hollandse meid, ligt mijn thuisadres in België en zolang dit land de grens niet opent, kunnen wij niet naar Nederland. Die grens houdt ons dus weg van ons vakantieplekje en da’s heel vervelend. Zij die in Nederland wonen kunnen dus straks weer naar Zeeland, maar wij niet ! Die verdomde grens toch !
Ondertussen maak ik met mijn baasje dan maar elke dag hier een flinke wandeling van wel een uur lang. Dat gebeurt hier altijd ’s middags. ’s Avonds maken we er dan nog eentje, maar die duurt maar een half uurtje. ‘Lekker gezond !’ zegt mijn baasje dan tegen mij. Mijn baasje heeft het dan alsmaar over zijn 10000 stappen die hij elke dag wil halen. Eerlijk gezegd, denk ik, dat ik er meer dan 10000 doe hoor met alsmaar van hier naar daar te lopen tijdens de wandeling. Na afloop ben ik dan wel best moe en duurt het niet lang of ik lig languit op de frisse keukenvloer. Ook dat is gezond, vind ik dan weer. 😉
Wat ik niet gezond vind is dat mijn vacht alsmaar toeneemt. Die kan momenteel ook niet geplukt worden. Ook hier zit dat vieze beestje er voor iets tussen.

Alle hondenkapsalons zijn hier in België namelijk nog altijd gesloten en ondertussen begint die dikke vacht mij aardig te verdrieten. Soms jeukt het werkelijk overal bij mij en wat ik het meest lastig vind is het feit dat ik soms enorm aan het zweten ben. Ik loop of lig dan onophoudelijk te hijgen, een natuurlijke eigenschap van ons, maar het kan wel eens te veel worden en dat vind ik dan helemaal niet leuk.
Gelukkig zijn er grote mensen die dit probleem heel goed begrijpen en die ernaar streven om die kapsalons te laten heropenen. Een hele belangrijke vereniging heeft zelfs een flyer ontworpen in de hoop dat wij Airedale’tjes vlug terug mogen geplukt worden. Ik vind dat dit eigenlijk een deel uitmaakt van onze gezondheid en wat is er nu belangrijker dan dat ! Naar het schijnt moeten we nog minstens wachten tot midden mei vooraleer men beslist heeft of alle hondenkapsalons hier eventueel terug open mogen. Dat betekent nog enkele weken afzien en er ook niet zo verzorgd bijlopen.
Jullie zien, lieve Airedale’tjes, ons leventje is hier erg veranderd hoor. Wat zal ik blij zijn jullie binnenkort terug een fotootje te kunnen laten zien waarop ik sta te pronken met een mooi geplukte vacht en wat zal ik dan nog blijer zijn wanneer we terug naar Zeeland mogen en we die verschrikkelijke vijand vooral overwonnen hebben.

Veel lieve groetjes van jullie Beau uit België ! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.