In Februari 2021 werd er een online Trimwedstrijd georganiseerd door de “Online Competitive Pet Stylists Club” . De online wedstrijden zijn van start gegaan door de huidige moeilijke periode (Corona) waarin alle evenementen afgelast zijn… Geen hondenshows, beurzen, Workshops, etc. … Om gefocused te blijven in ons werk, en om onszelf toch te verbeteren, dagen verschillende organisatoren ons toch uit….Om een lach op ons gezicht te toveren en natuurlijk om te laten zien wat we als trimmer aan vaardigheden in huis hebben!

Trimwedstrijd

Vorige Deelnames: https://www.furfection.be/2020/09/26/doggrooming-competition/ ; https://www.furfection.be/2020/04/26/model-dog/

Dit keer was het een gratis trimwedstrijd met deelnemers over de hele wereld. Je kon deelnemen in verschillende Onderdelen en Klassen. Ook mocht je foto’s gebruiken van eerdere deelnames….

Je kon deelnemen als NOVICE (Beginner) INTERMEDIATE (mijn Klasse) OPEN (vanaf je vaak wedstrijden wint) Er waren 14 onderdelen waarvan ik er in 8 heb ingeschreven. Je moest van elk onderdeel foto’s insturen van voor en na het trimmen.

28 februari 2021 was de laatste dag om een deelname in te zenden. Door het tijdsverschil zagen we de uitslagen s’ ochtends verschijnen op 4 maart. Wat geweldig was dat ik in 3 categorieën 2 keer 1ste en 1x 2de geworden ben. Later werden dan de beste van de groepen bekend gemaakt en zelf daar werd ik 2x 2de.

Lees verder om de deelnames en resultaten te zien…..

Sporting Class

Dit is in Europa de klasse van de Spaniëls en Setters. Ik heb meegedaan met Jane, een Ierse Setter. Deels geplukt en deels bijgewerkt met de Effileerschaar.

Poodle Class

Een klasse voor de Poedels die geknipt worden in een typisch Poedel model als German Trim, Puppy Trim, Modern Trim,…etc Mijn deelname met Bo

Purebred Scissoring Class

Een Hondenras met een knipvacht in het model geknipt zoals de Raasenstandaard voorschrijft. Ik heb meegedaan met de Lagotto Romagnolo.

Matted Mess

Zoals je kan lezen,… vervilte geknoopte honden… deze honden krijgen we als trimmers ook over de vloer… om welke reden dan ook, we beschuldigen niemand, wij horen gewoon de hond zo snel mogelijk te helpen zodat deze niet lang moet staan of geen extra pijn heeft door het uitkammen… Dit was een Golden Retriever, erna voelde hij zich heel gelukkig en daar doen we het voor.

Clipper Comb Class

Honden rassen of kruisingen die met de opzetkam in model worden gezet. Ik heb meegedaan met een Labradoodle, Bono. Deels gewerkt met een Opzetkam en grotendeels geknipt met de Chunker.

Handstripped Class

De ruwharige rashonden die geplukt worden volgens de Rassenstandaard. Ik heb deelgenomen met De Lakeland Terriër Sjefke. Uiteindelijk heb ik in deze klasse een mooie 2de plek behaald. Zo blij dat ik ben!!!

Clipped Terriër Class

Plukvachten die geschoren en geknipt worden, wel volgens de rassenstandaard. Mijn deelname was met Marley de Dwerg Schnauzer. Hier ben ik in de Intermediate Groep 1ste geworden en in de groep geëindigd met een mooie 2de plaats.

Double Coat Sculpting

Een dubbele vacht als de Collie’s, Keeshonden, Australian Sheperd maar dan ook aan geknipt. Ik nam deel met Pomeriaan of Dwergkees Gucci. Met Gucci ben ik 1ste geworden in de Intermediat klasse en geëindigd in de groep met een mooie 2 de plek.

De eindresultaten

Hier een samenvatting van de resultaten waar ik zo trots op ben.

Dankuwel aan het Noordernieuws en de Gazet Van Antwerpen om een mooi artikel te schrijven.

FurFection in de media ❤🐾❤

Noordernieuws Artikel over de wedstrijd

Noordernieuws Artikel over de Hobby van Kathleen Van der Vloedt

GVA / Gazet Van Antwerpen

Radio 2 een Interview

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.