Welkom op mijn website en ontdek het Trimsalon Hondenkapsalon

Hallo, Ik ben Kathleen Van der Vloedt !

Ik ben Gediplomeerd, maar zeker nog niet uitgeleerd!

Mijn passie voor honden is me met de paplepel ingegeven. Mijn moeder trimt ook honden en zit al +50jaar in de wereld van de hondenshows en het hondentrimmen. Van kinds af ging ik al mee naar deze shows en zo heb ik al heel vroeg mijn rassen-kennis opgedaan.

Toen groeide de hobby uit tot een ware passie…

In 2010 besloot ik om terug naar school te gaan en mijn diploma als hondentrimmer te behalen. Ik studeerde af in 2012 en liep nadien een tijdje stage in verscheidene trimsalons. Daarna ging ik van start met mijn eigen trimsalon.

Ik blijf me ook voortdurend bijscholen om uw huisdier nog beter te kunnen verzorgen en me verder te specialiseren in verschillende trim-technieken.

Sinds 2020 is Trimsalon Furfection ook een TOPTRIMSALON.

Mijn specialisatie is begonnen met de Setter  en de Spaniël.  Door de verschillende workshops heb ik ontdekt dat ik eigenlijk ook heel graag knip, daarom ben ik me ook verder aan het verdiepen in de Waterhonden en Doodles.

U kunt bij mij terecht voor het trimmen van ras en rasloze honden, groot en klein. U kunt rekenen op een liefdevolle en vakkundige verzorging. Een trimbeurt bestaat onder andere uit het knippen van de nagels, reinigen van de oren, het borstelen en kammen, uitwollen, wassen en föhnen, knippen, plukken, effileren of scheren van de vacht in het door U gewenste model of volgens de rassenstandaard.

EEN TRIMBEURT OP MAAT VAN ELKE HOND

Plukken

Hondenrassen:  Schnauzer, Airdale Terriër, Welsh Terriër, West Highland White Terriër, Fox Terriër, Lakeland Terriër, Cairn Terriër, Schotse Terriër zijn de meest voorkomende van de Terriër rassen en alle overige ruwharige honden met vergelijkbare vachten.

De Spaniël, en Setter worden ook voor een groot deel geplukt.

Plukhonden worden bij mij niet geschoren of geknipt. (Er zijn altijd wel uitzonderingen).
De bovenste dode haarlaag met de hand verwijderd wordt. Zodat de nieuwe vacht alle  ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Als je hond 3 à 4 x per jaar zou komen dan kun je hem in een stripvacht zetten. Hij loopt er dan niet altijd zo kort bij, maar dat is een keuze van de eigenaar.

Gaat men een plukhond scheren dan blijft het oude haar in het haarzakje zitten. De groeipunt is eraf geknipt/geschoren, waardoor de kiem in het haarzakje een seintje krijgt dat het haar nog niet de goede lengte heeft waardoor het weer wil gaan groeien. Maar omdat het eigenlijk dood haar is wat is ingekort krijgt het ook niet meer voldoende voeding. Waardoor een dun soort wolhaar zich gaat ontwikkelen. Er zit ook minder pigment in waardoor de kleur ook fletser wordt. Deze honden hebben een zachte wollige vacht die niet mooi glanst.

Of een hond er mooi uitziet is altijd een kwestie van smaak en daar valt niet over te discussiëren. Maar of de hond er last van krijgt is wel heel belangrijk. Het dode haar wat in de haar zakjes zit gaat jeuken en de hond begint zich te krabben. Is hij op dat moment helemaal kort geschoren dan  zal hij zichzelf gaan beschadigen omdat er geen beschermende vacht meer opzit.

De laatste paar jaar ga je steeds meer honden zien met huidproblemen daar is slecht trimmen ook een “klein ” onderdeel van maar welke de eigenaar een groot deel in eigen hand heeft. Zorg dat u goed geïnformeerd wordt en denk zelf ook goed na. Laat niet het goedkoopste tellen, want ook hier is goedkoop duurkoop!! ( Een hond scheren gaat nogal wat sneller dan helemaal met de hand plukken)

Het duurt ongeveer 2 jaar voor een geschoren vacht zich weer hersteld heeft, dat zijn ca. 4 grote plukbeurten. Het is dus gemakkelijker een vacht te verprutsen dan te herstellen. Het is dus ook belangrijk om een vacht goed te kunnen herkennen. Ook nadat hij verprutst is.

De eerste keer kan eventueel al als de hond 3 maand is. Maar het is geen probleem als de hond met 6 of 7 maand de eerste plukbeurt krijgt.

Strippen

In plaats van 2 x per jaar kort plukken is het mogelijk om de honden 4 maal per jaar te “plukken”, waardoor hij in een korte harde bovenvacht blijft lopen waardoor hij er altijd goed verzorgt bijloopt.
Het is de eerste keer moeilijk om de hond toch netjes te krijgen omdat dan de helft van de vacht verwijderd wordt. Er wordt dan ca. 3 maand later de andere helft verwijdert. Dan zit er weer een nieuwe vacht onder waar de 1e keer het haar eruit geplukt is.

Begint men direct met een pup om de 3 maand te plukken dan zal het sneller lukken om hem in een stripvacht te krijgen. Vooral bij de West Highland White Terriër wordt deze techniek meestal toegepast. Maar tegenwoordig gaan de meeste plukhonden in stripvacht. Dan kan de periode die er tussen zit variëren van om de 3 à 4 maand, afhankelijk van het ras. Maar deze techniek is bij alle plukhonden in principe toe te passen.

Knippen / Scheren

Bij deze manier van trimmen wordt de vacht alleen ingekort. Het enige verschil tussen scheren en knippen is de lengte van de vacht wat je laat staan. Men mag alleen de enkele zachte vachten knippen.

Enkele rassen die geknipt of geschoren worden, Poedel, Spaanse Waterhond, Barbet of Franse Waterhond, Lagotto Romagnolo of Italiaanse Waterhond, Kerry Bleu Terriër, Soft Coated Wheaten Terriër,…

Over het algemeen verharen deze type vachten niet. Ze groeien alleen erg lang door zodat het voor de eigenaar bijna niet meer goed te onderhouden is en de vacht gaat klitten of nog erger gaat vervilten.

Meestal gebeurt dit ca. om de 3 maanden. Maar hier is een grote marge in, afhankelijk wat de eigenaar wil en op wat voor lengte de hond wordt gemodelleerd. Dit varieert tot om de 6 week tot 1 x per 4 maand.

Het belangrijkste is dat de hond geen last van de vacht krijgt. De Maltezer, de Yorkshire Terriër, Shi-Tzu, Lhasa Apso,… zijn eigenlijk ook geen kniphonden. Volgens de rasstandaard horen ze lange vachten te hebben. Maar het is de laatste jaren mode geworden om ook deze honden kort te knippen.  U kan bij FurFection ook terecht voor Asian Fusion kapsels.

Ontwollen

Hondenrassen: Alaskan Malamute, Husky, Berner Sennen, Border Collie, Schotse Collie, New Foundlander, Golden retriever, en vele andere rassen

Bij ontwollen wordt in de ruiperiode de oude loslatende ondervacht verwijderd.  De hond gaat in bad en wordt gemasseerd zodat het haar goed loskomt. Dit word 2x met shampoo en 1x met conditioner gedaan. Hierna wordt de hond droog geblazen met een waterblazer. Door de kracht van de waterblazer komt de dode vacht goed los en word deze zo uit de vacht geblazen. De hond wordt dus van zijn onderwol verlost, zonder hier een borstel voor te gebruiken. Dit heeft als voordeel dat de huid niet beschadigd wordt en de dekharen niet losgetrokken worden. Vervolgens wordt de hond geföhnd en na geborsteld om de losse overige haren uit de vacht te verwijderen.

Uw hond kan daarna nog wel wat haar verliezen, maar is door deze behandeling eerder door de verhaarperiode heen. Tot twee weken na deze behandeling mag u uw hond niet borstelen, anders blijven de haarzakjes gestimuleerd en veroorzaak je een overborstelingseffect. Waardoor de vacht in de war komt en blijft verharen.

Als een hond met een ontwolvacht niet regelmatig ontwolt wordt, krijg je een te dichte vervilte vacht, met soms oververhitting (in de zomer) en huidproblemen tot gevolg.

Een hond met deze vacht zien we 2 tot 4 keer per jaar in het hondenkapsalon.

Voor kortharige honden zoals de Labrador, Beagle en Jack Russel is deze behandeling ook zeer geschikt.

Men denkt bij kortharige en gladharige honden niet snel aan een trimsalon, toch zijn ook deze honden erg gebaat bij een bezoek aan het trimsalon. De kleine haartjes kunnen in de ruiperiode een doorn in het oog zijn van de eigenaar.

  • Haren losmaken met rubberen mat of fijne kam
  • Nagels knippen, oren, ogen en poten proper maken
  • Wassen vaak in combinatie met de rubberen borstel
  • Drogen met de waterblazer, zo vliegen alle loszittende haren eruit
  • Afwerken met de zeem

WASSEN EN FÖHNEN

Wassen én drogen zijn één van de behandelingen die bijna voor alle vachten gebruikelijk zijn.
Voor elke behandeling wordt uw huisdier gewassen en geföhnd, ook kunt u natuurlijk alleen uw hond laten wassen en föhnen. Wordt uw trouwe viervoeter geknipt? Dan is het bijna vanzelfsprekend dat een wasbeurt van toepassing is. Zo niet, door angst-aanvallen of dergelijke, staat steeds een droge shampoo voor uw troeteldier klaar. Het is namelijk niet de bedoeling dat hij/zij een trauma oploopt.

KAMMEN EN ONTKLITTEN

Over het algemeen verharen zachte vacht-types vachten niet. Ze groeien alleen erg lang door zodat het voor de eigenaar bijna niet meer goed te onderhouden is en de vacht gaat klitten – of nog erger gaat vervilten.

De klitten worden door middel van o.a een borstel en kam uit de vacht verwijderd. Het is natuurlijk beter om dit te voorkomen. Als de vacht zodanig in de klit zit, dan is het beter voor uw huisdier om te scheren.

VACHTCORRECTIE

Vachtcorrectie is een behandeling voor eerder niet-correct behandelde vachten of vachten die vroeger werden geschoren.

Vaak krijgt de hond na het scheren een andere structuur en kleur van de vacht. Jammer genoeg is dit een snelle en makkelijk verdiende opdracht voor vele niet-geschoolde kapsalons. Men spreekt ook wel eens van een commercieel model.

De rasstandaard is een vaste beschrijving van een hondenras, waaronder ook de vachtverzorging.
Kruisingen of bastaards erven de dominantste haarstructuur over, waardoor ook zij een vaste vachtverzorging nodig hebben.

Hieronder vindt u bijvoorbeeld een vachtcorrectie van een West Highland White Terriër na 2 jaar.

17-01-2012 (23) 17 Januari 2012

april 2012 2 April 2012

juni 2013 2 Juni 2013 Eindproef

 Juni 2013 Eindproef

EXPRESS VISITE

Naast een volledige trimbeurt kan FurFection u ook helpen met een zogenaamde Express visite.

U kunt langskomen voor een extra borstelbeurt, om bijvoorbeeld klitten te voorkomen. De voetjes een bijknippen, ogen vrij knippen, oksels en liezen scheren, oren uitplukken, nagels knippen,  of alleen een wasbeurt.

Tussenbeurten zijn bedoeld om u te helpen met het onderhouden van de vacht van uw hond. Zo ziet uw hond er voor langere tijd netjes uit of zal de volledige trimbeurt niet zo intensief voor uw hond zijn, omdat er geen of minder klitten verwijderd hoeven te worden.

Neem voor een vrijblijvend advies contact met mij op, zo kunnen we de mogelijkheden voor uw hond bespreken.

De passie naar hondenshows is me met de paplepel meegegeven. Nog altijd maken hondenshows en showtraining deel van ons leven.

Heeft u een hond waarmee je wenst deel te nemen dan helpen we u graag verder om uw hond showklaar te maken.

Het eerste bezoek aan een trimsalon is voor veel honden een spannende ervaring. Daarom is het aangeraden om van jongsaf langs te komen voor een puppytrim. Deze trims zijn gratis tot uw puppy 6 maanden oud is. Hierbij leren ze op de trimtafel te staan, knippen we -indien nodig- de nagels en haren tussen de voetzooltjes, plukken we de oren uit en maken we ogen vrij. We laten het geluid eens horen van de haardroger. Zo leert u uw hond de trimming tools net zo gemakkelijk te accepteren als zijn looplijn voor een dagje uit. U mag hierbij aanwezig zijn, maar u kunt hem of haar ook na een half uurtje weer ophalen. U kan er niet vroeg genoeg mee beginnen !

U krijgt ook advies over de vachtverzorging van uw huisdier.

U kunt hier ook terecht voor het wassen en vachtverzorging van uw kat, of het trimmen van nagels van konijntjes, cavia’s etc.

 trimsalon

EN DIT  ZEGGEN DE BAASJES

Super goede technieken en zeer veel liefde voor de hond
Marjolein Muijs

Ik krijg steeds complimenten van hoe mooi mijn Duracelleke er uit ziet na een volledige trimbeurt bij Kathleen : ze is dan NOG mooier dan anders! Bedankt. Ik ben blij dat jij respect hebt voor de standaard van een ras zodat je de +punten van een hond nog meer naar voren brengt.
Jacqueline Dandois

Kathleen heeft veel werk aan gehad maar het resultaat is super. Als je twee ragebollen binnen brengt en je haalt ze erna zo terug op dan ben je echt content! En de hondjes natuurlijk ook! Het resultaat is verbluffend!
Sandra De Jong

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.