Ruwharige Fox Terriër “Buddy”

Ruwharige Fox Terriër “Buddy”

Ruwharige Fox Terriër  Buddy

De fox-terrier (gladhaar) doet zijn intrede met de vossenjacht in Engeland; het ras wordt gefokt om de vos uit zijn hol te drijven. Een eerste standaard wordt in 1876 door de Engelse Kennel Club opgesteld.  De ruwharige FoxTerriër is mogelijk in oorsprong een kruising van een gladharige foxterriër met een draadharige Engelse terriër.

Een Ruwharige vacht wordt geplukt!
Met het plukken tot de onderwol moet een hond wel beschikken over een goede onderwol.  Na het plukken staat de hond immers in zijn blootje.

Het duurt altijd een tijdje voordat de hond weer bescherming heeft van zijn dekharen. Daarnaast moet het haar flink groeien voordat het trimrijp is – minstens 6 maanden, afhankelijk hoe hard de vacht is – en vaak zit er geen model meer in als de hond bijna naar de trimsalon gaat. Hij loopt er altijd maar tijdelijk in een ‘net pak’ bij. Ook is het plukken tot de onderwol zwaarder voor de hond – qua huid – dan wanneer de hond in een stripvacht staat.

Wat is een stripvacht?
Bij een stripvacht heb je naast de onderwol, twee lagen dekharen. Bij een stripvacht pluk je per keer de halve vacht eruit. Met het plukken van een stripvacht halen wij gelijkmatig over de hele vacht de helft eruit. Terwijl de ene helft trimrijp is, groeit de andere helft in en krijg je een ritme – waardoor dus ook de twee lagen ontstaan.-. De hond heeft dus altijd dekharen boven zijn onderwol en is zo altijd beter beschermt.

Omdat de hond wat vaker in de trimsalon komt met een stripvacht – zo’n 3 tot 4 keer – ziet de hond er het hele jaar netjes uit : de hond waar u op gevallen bent!

Een stripvacht is zeker aan te bevelen:

  • honden met dunne onderwol
  • fijne haarstructuur van de dekharen
  • voor de strak in het pak look van uw hond

Hoe vaak ga ik naar het trimsalon?

  • Plukken tot de onderwol: ong. 2 keer per jaar
  • Stripvacht plukken: 3 tot 4 keer per jaar

Erg belangrijk is dat de ruwharige vacht echt geplukt word, bij knippen of scheren veranderd de structuur en kan er kleurverlies ontstaan.  Daarnaast gaat de vacht sneller klitten en blijft langer nat. Uiteraard word er per hond bekeken wat het beste is. Voor een hele oude hond kan het wel een fijne oplossing zijn om te knippen. Dit altijd in overleg met de klant.

De hond word volgens rassentandaard in model gebracht mits u als klant natuurlijk anders wilt.

De trimbeurten van Fox Terriër Buddy

Maart 2019

Deze diashow vereist JavaScript.

Op vraag van de baasjes heeft Buddy een vollere staart gehouden.

fox terriër

Advertenties

Related Pets